Evangelie: Lucas 14,1.7-14
Thema: De voornaamste plaats?

 

22e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
22e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
22e Zondag door het jaar C - Werkje
werkje

Observeer waar de kinderen gaan zitten wanneer ze binnenkomen: vooraan, naast een vriendje, achteraan…Vraag hen ernaar. Wie zit er op de eerste, de voornaamste plaats en waarom? Wie dringt er wel eens voor als je ergens in de rij staat te wachten? Wie wil er graag altijd de eerste en de beste zijn? In het evangelie deze zondag nodigt Jezus ons uit bescheiden en nederig te zijn. Wie weet wat die woorden betekenen? Dat je jezelf niet op de eerste plaats zet. Dat je anderen voorrang geeft. Dat je niet overdreven opschept over iets. Dat je niet altijd het eerste woord spreekt. En uiteindelijk dat Jezus de eerste is in je leven en jij Hem volgt.

Wat zou nu de voornaamste plaats in de kerk zijn? De eerste rij? Nee, ik denk het altaar, want daar komt Jezus bij ons onder de gedaante van brood en wijn. Hij die onze Heer en Koning is. Daarom gedragen wij ons in de kerk eerbiedig, voor Jezus.

“Iedereen die zichzelf belangrijk wil maken, zal vernederd worden.
Maar wie zichzelf vernedert, zal geëerd worden.”
(Lucas 14, 11)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.