Evangelie: Marcus 10, 46-52
Thema: Open je ogen en zie!

 


Vertel/kleurplaat
30e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
30e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Laat eerst alle kinderen de handen voor de ogen doen. Probeer hen even te laten voelen hoe het is om niet te kunnen zien. Hoe denken ze zelf dat dat is?

Het evangelie van deze zondag is heel geschikt om te vertellen en tegelijkertijd uit te spelen. Neem zelf de rol van verteller en van Jezus op u en wijs een kind aan om Bartimeus te zijn. U zegt het kind dan voor wat Bartimeus zegt en het kind zegt het na.. Doe het kind een doek om de ogen. Betrek de andere kinderen door hen als omstanders te laten fungeren. Blijf zo dicht mogelijk bij de tekst van het evangelie en waak erover dat de boodschap niet verloren gaat.

Bespreek na het verhaal: wat zegt Jezus ons door dit evangelie? Wij mogen ook aan Jezus vragen dat Hij ons helpt om goed te kunnen zien, dat wij met aandacht onze ogen openen om bijvoorbeeld de schoonheid van de herfstkleuren en paddenstoelen te zien, of om te zien wanneer een andere mens hulp nodig heeft… In de haast van het dagelijks leven lopen wij aan zoveel moois voorbij… Open je ogen (vooral de ogen van je hart) en zie!

“Rabboeni, maak dat ik zien kan!”
(Marcus 10, 51)

De vertel/kleurplaat van vandaag is getekend door Laetitia Zink. Deze kleurplaten zijn er voor elke zondag en beschikbaar via het abonnement liturgisch jaar.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.