Evangelie: Matteus 24, 37-44
Thema: Bereid je voor: Hij komt!

 

Eerste zondag van de Advent - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
1e Zondag van de Advent jaar A - Werkje
Werkje
1e Zondag van de Advent jaar A - Werkje
Werkje
advent1c doordenkertje
Doordenkertje

Vandaag begint het nieuwe kerkelijke jaar A met de eerste zondag van de Advent. De advent is de voorbereidingstijd op het Geboorte feest van Jezus. Bij Advent & Kersttijd op deze site vind je meer uitleg over de diepere betekenis van de Advent en een beschrijving voor het maken van een Adventskrans.

Deze zondag staat in het teken van waakzaamheid. Kijk na het vertellen van het evangelie samen met de kinderen naar de tekening. Wat zie je er allemaal in verwerkt? De tekenaar heeft verschillende aspecten van het evangelie erin verwerkt. De zevenarmige kandelaar is een Joods symbool dat voor ons verwijst naar Jezus, het Licht van de wereld. Jezus zou plotseling bij ons op bezoek kunnen komen. Zijn wij dan klaar om Hem te ontvangen? Bespreek met de kinderen hoe zij zich zouden willen klaarmaken voor Jezus’ komst. Hoe kun je je hart voorbereiden om Jezus binnen te laten?

“Wees daarom voorbereid,
omdat de Mensenzoon komt op het uur
waarop jullie Hem niet verwachten.”
(Matteüs 24, 44)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.