Evangelie: Lucas 9, 51-62
Thema: Houd je hart gericht op Jezus

 

13e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
13e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
13e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

In het evangelie horen we verschillende mensen die Jezus wel willen volgen, maar eerst iets anders te doen hebben. Jezus nodigt hen uit om echt de keuze voor Hem te maken. Herken je dat? Iemand belooft jou iets en vergeet het steeds. Hoe ervaar jij dat?

Ken je voorbeelden van mensen die radicaal voor Jezus kiezen? Moeder Teresa is zo iemand die haar oog en hart echt helemaal op Jezus heeft gericht. Zij verspreidde de liefde van Jezus onder vele mensen door haar zorgzaamheid vooral voor de armen. Bespreek na het evangelie met de kinderen hoe zij in hun dagelijks leven het oog op Jezus gericht kunnen houden.

Voor veel kinderen begint nu (bijna) de zomervakantie. Dan heb je waarschijnlijk veel afleiding en is de uitnodiging van deze zondag om toch steeds weer opnieuw te proberen je hart op Jezus gericht te houden. Bespreek met de kinderen hoe zij dat zouden kunnen doen: kinderbijbel mee op vakantie nemen, iedere dag God bedanken in een avondgebed, op reis ook een kerk bezoeken en er bidden, onderweg in de auto samen bidden, een cd met leuke liedjes over Jezus luisteren…

“Jezus zegt:
‘Volg Mij!’”

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.