Evangelie: Matteus 13, 44-52
Thema: Waar kies jij voor?

 

17e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
17e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
17e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

In deze vakantieperiode kunt u de kinderen vragen of ze ergens zijn geweest waar ze een schat mochten zoeken. Hoe deed je dat? Hoe vond je dat? Het leven dat Jezus ons wil geven is ook als een schat. Je mag ernaar op zoek gaan en het is vol verrassingen. Soms betekent het leven met Jezus dat je iets moet loslaten, bijvoorbeeld alleen maar aan jezelf denken of alleen maar doen waar je zin in hebt of je zakgeld alleen voor jezelf gebruiken… Net als een vlieger die mooi de lucht in gaat wanneer je hem loslaat, zo wordt ons leven ook mooier en vrijer wanneer we dingen durven los te laten om Jezus te volgen. In het Engels zeggen ze: Let go. Let GOD. In het Nederlands: Leven is loslaten. Loslaten is leven.

Betrek vandaag ook het prachtige verhaal over Koning Salomo uit de eerste lezing (zie 1 Koningen 3, 5. 7-12) De Heer vraagt hem wat hij wil ontvangen. Salomo vraagt geen macht, bezit of rijkdom maar wijsheid, om te kunnen onderscheiden waar het op aankomt. Dat is ook de schat die Jezus ons wil geven opdat we weten welke keuzes ten goede zijn voor ons leven.

“Geef dus uw dienaar een opmerkzame geest,
om recht te kunnen spreken voor uw volk
en onderscheid te kunnen maken tussen goed en kwaad.”
(1 Koningen 3, 9)

Kijk hier voor een bijpassend knutselwerkje over Salomo’s bede om wijsheid (1e lezing)

Kijk hier voor een Bijbelverskaart met een prachtig en bemoedigend vers uit de brief aan de Romeinen (2e lezing)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.