Evangelie: Lucas 2, 41-52
Thema: Ben jij ook op zoek naar Jezus?

 

Feest Heilige Familie - vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Feest Heilige Familie - doordenkertje
Doordenkertje
Puzzelwerkje - 12-jarige Jezus (nt201)
Puzzelwerkje

Vraag de kinderen wie er wel eens tijdens het winkelen zijn ouders is kwijtgeraakt. Hoe voelde je je toen? Hoe reageerden je ouders toen ze jou weer terugvonden? We hebben net de geboorte van Jezus gevierd en nu horen we het verhaal hoe hij als 12-jarige jongen kwijt was. Zijn ouders zijn wel drie dagen op zoek naar Hem.

Ben jij ook op zoek naar Jezus? Veel mensen die op zoek zijn naar geluk en liefde in hun leven zijn ten diepste op zoek naar Jezus. Hij is eigenlijk de enige die ons diep in ons hart kan vervullen met onvoorwaardelijke liefde en geluk. Natuurlijk geeft Jezus ons ook familie en vrienden om ons gelukkig te maken. Maar Hij is de enige die er altijd voor je is en je nooit in de steek zal laten. Hij is de enige die je altijd zal blijven liefhebben en helpen.

Ons hele leven is een zoektocht naar Jezus, steeds weer opnieuw vinden we Hem en verwijderen wij ons van Hem. Hij nodigt ons keer op keer uit om Hem te blijven zoeken en volgen en te groeien in onze relatie met Hem in liefde.

“Laat de vrede van Christis heersen in uw hart.
Het woord van Christus moge in volle rijkdom onder u wonen.”
(Kol. 3, 15a en 16a)

TIP: Voor andere knutselwerkjes voor deze zondag zie hier.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.