Evangelie: Lucas 24, 13-35
Thema: Jezus trekt met jou mee

 

3e Zondag van Pasen jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
3e Zondag van Pasen jaar A - Werkje
Werkje
3e Zondag van Pasen jaar A - Doordenkertje
Doordenkertje

Bespreek met de kinderen wie er wel eens heeft meegemaakt dat een dierbare is gestorven. Hoe voel je je dan? Vandaag horen we over twee vrienden van Jezus die het helemaal niet meer zien zitten nadat Jezus aan het kruis is gestorven. Ze besluiten maar gewoon terug naar hun huis te gaan…

In dit prachtige verhaal over de ontredderde Emmaüsgangers kunnen we allemaal iets van onszelf terugvinden. Hoe vaak zijn wij ontmoedigd en kijken we alleen ‘naar beneden’ waardoor we niet in de gaten hebben dat Jezus met ons meetrekt. Hij is er en helpt ons zijn woorden te begrijpen. En Hij geeft zichzelf aan ons onder de gedaante van het brood in de Heilige Eucharistie.

In iedere Eucharistieviering zijn we als het ware de Emmaüsgangers. We luisteren eerst naar Gods Woord en vieren dan de (Eucharistische) maaltijd met Jezus samen. Lees dit verhaal eventueel met de kinderen samen in rollenspel.  Help hen het verdriet van de leerlingen te begrijpen en hoe ook wij soms door verdriet verhinderd worden om Jezus te zien die met ons meetrekt.

“Alleluia. Heer Jezus, ontsluit voor ons de Schriften:
doe ons hart branden terwijl Gij tot ons spreekt. Alleluia.”
(Lucas 24, 32)

Kijk hier voor (digitale) vertelplaten

Kijk hier voor meer Emmaus-/ Paaswerkjes

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.