Evangelie: Lucas 16, 19-31
Thema: Welke rijkdom maakt je echt gelukkig?

 

26e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
26e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
26e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

Het vers voor het evangelie geeft goed aan hoe we dit verhaal kunnen begrijpen: Uw woorden, Heer, zijn geest en leven; uw woorden zijn woorden van eeuwig leven. Gods woord is een woord van liefde en dat geeft ons het echte leven. Rijkdom lijkt misschien wel het echte leven te geven maar vaak vergissen we ons daarin.

Bespreek vooral met de kinderen wat het betekent om materieel rijk te zijn. Is iedere rijke mens echt gelukkig? En wat het betekent van binnen rijk te zijn? (Gods liefde kennen, zijn woorden in ons hart opnemen en ernaar leven…) Wat maakt je uiteindelijk het meest gelukkig?

Het gaat er vooral om dat je God op de eerste plaats zet en Hem als eerste dient. Uiteindelijk wordt ons geluk niet bepaald door onze prestaties, ons bezit en/of onze status. Het is de Liefde die ons doet leven van binnenuit en ten volle! Het is de Liefde die ons innerlijk gelukkig maakt. Het is God zelf, die de Liefde zelf is, die ons ten diepste gelukkig maakt.

“Uw woorden, Heer, zijn geest en leven;
uw woorden zijn woorden van eeuwig leven.”

(Johannes 6, 63b en 68b)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.