Evangelie: Lucas 2, 1-14
Thema: God zelf in ons midden

 

Kerstmis - Geboorte van de Heer - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Kerstmis jaar A - Doordenkertje
Doordenkertje
Kerstmis - Werkje
Werkje

Tussen alle kerstglitter, kerstbomen en overdaad aan eten is het voor ons moeilijk te beseffen wat er nu werkelijk met Kerstmis gebeurt. Gods Zoon wordt zo klein en kwetsbaar als een kind en komt tussen de armsten der armen onder ons wonen. Jezus wordt mens om dichter bij ons te kunnen zijn.

Onze God is niet een verre, onbereikbare God maar Hij komt ons leven delen. Hij wordt niet geboren in een paleis maar in een gewone (stinkende?) dierenstal. Alelen de os en de ezel zijn er getuigen van. Wanneer we voor dit kleine Kind durven knielen, dan geeft Hij zijn Liefde en Vrede in ons hart.

Bespreek met de kinderen hoe zij vandaag ondanks alle gezellige drukte toch een plekje voor Jezus kunnen maken. Neem even de tijd om met hen stil te worden en samen te bidden: Kom, Jezus, word opnieuw geboren in onze harten. Vervul ons van uw Liefde.

“De Engel sprak tot de herders:
Vreest niet,
want zie, ik verkondig jullie een vreugdevolle boodschap…
Heden is voor jullie een Redder geboren,
Christus de Heer.”
(Lucas 2, 10-11)

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.