Evangelie: Lucas 11, 1-13
Thema: Neem de tijd om te luisteren

 

17e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
17e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
17e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

De afgelopen zondagen worden we steeds aan de hand genomen hoe we kunnen groeien in onze vriendschap met Jezus. Twee weken geleden hoorden we dat de twee voornaamste geboden het liefhebben van God en de naaste zijn. Vorige week hoorden we hoe Maria ervoor kiest om in alle rust naar Jezus te luisteren. Vandaag leert Jezus ons hoe wij kunnen bidden. Vraag eerst aan de kinderen wat zij denken dat bidden is en wanneer ze dat doen. Wie bidt er voor het eten, aan het begin van de dag, ’s avonds voor het slapen gaan?

In het evangelie vertelt Jezus dat God luistert als wij tot Hem bidden. Hij zal ons geven wat wij nodig hebben wanneer wij Hem erom vragen. God is voor ieder van ons een liefhebbende Vader en Hij luistert wanneer wij Hem iets vragen. Soms kan het lijken alsof een gebed niet verhoord wordt maar God verhoort zoals Hij dat voor ons het beste vindt. Je ouders geven jou toch ook niet alles waar je om vraagt? Ze geven wat goed voor je is.

Nodig de kinderen uit om juist in de vakantie tijd te nemen om iedere dag even te bidden, vooral iedere dag rustig een Onze Vader bidden.

P.S. Laat de kinderen eventueel op het lieveheersbeestje een eigen gebedje erbij schrijven en/of de hele tekst van het Onze Vader zoals we dat dagelijks bidden. De tekst die op het werkje staat is de (korte) versie uit het Lucas evangelie.

“Vraagt en u zal gegeven worden;
zoekt en je zult vinden;
klopt en er zal worden opengedaan.”
(Lucas 11, 9)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.