Evangelie: Lucas 1, 26-38
Thema: Maria zegt JA, en jij?

 

4e Zondag van de Advent jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
4e Zondag van de Advent jaar B - Doordenkertje
Doordenkertje

Werkje

Een prachtig evangelie vandaag om aan de kinderen te vertellen of samen -in rollenspel- door te lezen. Zoek daarbij een mooie kunstafbeelding van de boodschap van de engel aan Maria (eventueel via internet). Dit is door kunstenaars op allerlei wijzen uitgebeeld. Blijf dicht bij de oorspronkelijke tekst zodat de kinderen de woorden uit het Wees Gegroet kunnen herkennen.

Vraag hen na uw vertelling welke woorden uit het evangelie zij herkennen/ Wanneer bidden we die woorden? (in het Wees Gegroet) Maria zegt tegen de engel: Laat mij gebeuren wat God wil. Zo opent Maria haar hart en haar leven om Jezus te ontvangen. Nu we dichtbij het geboortefeest van Jezus zijn, is de vraag ook aan ieder van ons: wil jij Jezus in je leven welkom heten? Misschien kunt u de kinderen als verwerking een tekening of briefje laten maken als welkom voor Jezus en dat in een mandje alvast bij de stal klaarleggen.

Nu zei Maria:
“Zie de dienstmaagd des Heren;
mij geschiede naar uw woord.”
En de engel ging van haar heen.
(Lucas 2, 38)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.