Evangelie: Marcus 4, 35-41
Thema: Hij is er, altijd!

 

Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel-/kleurplaat
12e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje
12e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel

Bespreek met de kinderen wie er wel eens een echte storm in zijn leven heeft meegemaakt. Hoe vond je dat? Was je bang? Kroop je diep weg onder de dekens?

Soms kun je in je leven ook een ander soort ‘storm’ meemaken zoals ziekte, dood, gepest worden, ruzie, echtscheiding van je ouders. Wie van jullie beleeft een van deze stormen? In het evangelie vandaag horen we hoe Jezus slaapt als het stormt. Het lijkt net alsof Hij het helemaal niet door heeft hoe hard de storm is en hoe bang de leerlingen zijn. Dat kunnen wij in ons leven ook meemaken dat het moeilijk is en we bidden Jezus om hulp maar Hij lijkt niet te antwoorden. Luister maar hoe het evangelie afloopt. Jezus belooft: Zie, Ik ben met jullie, altijd!

Indien de groep kinderen het toelaat, is dit een mooi evangelie om samen uit te spelen. U vertelt en de kinderen beelden uit. Zo beleven ze het verhaal nog intensiever.

Jezus sprak tot hen: Waarom zijn jullie zo bang?
Hoe is het mogelijk dat je nog geen geloof bezit? 

(Marcus 4, 40)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.