Evangelie: Matteus 16, 13-20
Thema: Petrus, de eerste paus

 

21e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
21e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
21e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Het evangelie van vandaag is een mooie gelegenheid om over Petrus en zijn opvolger, Paus Franciscus, te praten. Petrus belijdt uit het diepst van zijn hart dat Jezus de Christus is, de Zoon van de levende God. Jezus zegt hem dat hij de steenrots is waarop Hij zijn kerk zal bouwen. Laat de kinderen ook een foto of kort filmpje van onze paus zien.

We weten dat Petrus ook zwak is geweest toen hij Jezus drie keer verloochende. En toch geeft Jezus hem de taak na zijn verrijzenis om ‘zijn schapen te hoeden’ (zie Johannes 21). Petrus is vanaf Pinksteren een krachtige leider van de kerk geworden. Door de Heilige Geest vervuld heeft hij zijn verdere leven Christus verkondigd. Ook onze Paus, die menselijker wijs al met pensioen zou mogen zijn, is krachtig door zijn intense verbondenheid met Christus.

Vraag de kinderen deze week een keer extra voor onze paus te bidden.

“Jezus zei:
Gij zijt Petrus
en op deze steenrots zal Ik mijn kerk bouwen,
en de poorten der hel zullen haar niet overweldigen.”
(Matteüs 16,18)

Bovenstaande tekst zegt Jezus als reactie op de krachtige geloofsbelijdenis van Petrus waarvan je hier een Bijbelverskaart vindt.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.