Evangelie: Marcus 9, 30-37
Thema: God keert de rollen om

 

25e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
25e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
25e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Zorg dat er voor de ontvangst van de kinderen te weinig stoelen klaarstaan. Observeer bij binnenkomst hoe ze daarmee omgaan. Zoekt ieder snel een eigen plaatsje of proberen ze samen het stoelentekort op te lossen? Zeg na een poosje: de belangrijkste persoon onder jullie mag op de stoel naast mij komen zitten. Kijk wat er dan gebeurt. Probeer niet in te grijpen maar laat de kinderen hier zelf uitkomen.

Zet later weer voldoende stoelen neer zodat iedereen kan zitten en praat u na over wat er gebeurd is. Vertel dan het evangelie van deze zondag en vraag hen goed te luisteren wat Jezus ons daarin leert. Wie bij Jezus belangrijk wil zijn, wordt uitgenodigd anderen voor te laten gaan en te dienen. Kijk ook samen naar de tekening. Wat heeft de tekenaar willen laten zien bij dit evangelie?

Jezus neemt een kind als voorbeeld voor de grote mensen. Wie een kind opneemt in Jezus’ naam, neemt Hem op. Kinderen staan bij Jezus op de eerste plaats! Dat is een bemoediging voor hen om te weten!

Bespreek na het evangelie met de kinderen hoe zij deze week dienstbaar kunnen zijn. Laat het eventueel tekenen of opschrijven. Dienstbaarheid is niet altijd gemakkelijk voor ons. Maar wie dienstbaar is, heeft aandacht voor zijn medemens. Uit liefde help je een ander die je daarmee ook gelukkiger kunt maken. Jezus zelf was ook dienstbaar, denk o.a. aan de voetwassing vlak voor het Laatste Avondmaal.

Als iemand de eerste wil zijn,
moet hij alle anderen de voorrang geven.
Hij moet dienaar zijn van allemaal.
(Marcus 9,35)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.