Evangelie: Matteus 9,36 - 10,8
Thema: Jezus zendt de leerlingen uit.

 

Vertel/kleurplaat Puzzel Werkje

 

Jezus is een Goede Herder die met compassie kijkt naar zijn volk. Hij verzamelt 12 apostelen rondom Hem om Hem te helpen met de verkondiging van het Rijk Gods.

Wie weet nog hoe de apostel heet die we vorige week in het evangelie hebben leren kennen?  (de tollenaar)

Wie kent nog meer namen van apostelen?

Print alle namen van de 12 apostelen uit en vertel bij iedere persoon iets kenmerkends (voor zover bekend). Dit is een goede gelegenheid voor de kinderen om eens kennis te maken met alle apostelen.

Je kunt er ook een soort spel van maken: hang naambordjes om bij de kinderen van de 12 apostelen. Stel dan vragen die iets vertellen: bijv. Ben jij vroeger visser / tollenaar geweest? heb jij later de verhalen van Jezus in het evangelie opgeschreven? Heb jij Jezus verraden? Ben jij de eerste paus? ben jij de broer van Petrus?

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.