Evangelie: Marcus 1, 14-20
Thema: Vissers volgen Jezus, en jij?

 

3e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
3e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Puzzel
3e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Vorige week hoorden we uit het Johannes evangelie het verhaal over de roeping van de eerste leerlingen van Jezus. Deze zondag horen we de versie uit het Marcus evangelie, het evangelie waar in dit B-jaar de meeste zondagen uit gelezen wordt.
Vraag de kinderen wat zij doen wanneer papa of mama hen roept om mee te gaan. Wie luistert er altijd?

Vertel als inleiding op het evangelie kort het verhaal van Jona uit de eerste lezing (zie Jona 3, 1-10) Jona wordt door God geroepen maar in eerste instantie vlucht Jona en wil hij niet naar God luisteren. In het evangelie worden Simon, Andreas, Jakobus en Johannes door Jezus geroepen om Hem te volgen. Van hen staat geschreven: “Onmiddellijk lieten zij hun netten in de steek en volgden Hem.” Het is wel waarschijnlijk dat zij al eerder iets over Jezus gehoord hebben. Maar hun radicale JA is wel inspirerend!

Bespreek na het vertellen van het evangelie met de kinderen wat ieder van hun antwoord is als Jezus vraagt: Kom, volg Mij. Als je Jezus wil volgen, hoe doe je dat dan in je dagelijks leven? (proberen in de liefde te blijven door met Hem te praten, te bidden, zijn woord in de bijbel te lezen, te luisteren naar andere mensen, je hart te openen voor mensen in nood, respect te tonen voor God en je medemens…)

Bekeer je en geloof in de Blijde Boodschap…
Komt, volgt Mij”
zegt Jezus
(zie Marcus 1, 14-20)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.