Evangelie: Marcus 10, 35-45 (of 42-45)
Thema: Dienstbaar zoals Jezus

 

29e Zondag door het jaar B - Vertel/kleurplaat
Vertel/kleurplaat
29e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
29e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Maak 6 losse vellen met op ieder vel in het groot één letter van het woord ‘DIENEN’. Leg ze in het midden van de kring klaar, door elkaar. Nodig de kinderen bij binnenkomst uit het juiste woord te leggen. Bespreek dan met hen wat ‘dienen’ betekent. Laat de tekening zien, wat heeft die met ‘dienen’ te maken? Vertel dan het hele evangelie of lees het in rollenspel voor.

Wat vertelt Jezus ons in dit evangelie over ‘dienen’? Wie kan een voorbeeld geven hoe Jezus een dienaar was? (voetwassing, mensen helpen, voor ons zijn leven geven op het kruis…) Als mensen denken wij vaak na hoe wij zelf op de beste plaats kunnen komen maar bij Jezus gaat het erom dat wij ons inzetten voor de ander. Dat wij ons hart openzetten voor die ander en liefde uitstralen. Hoe kun je dat deze week toepassen in je dagelijks leven?

De Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden,
maar om te dienen,
en om zijn leven te geven als losgeld voor velen.
(Marcus 10, 45)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.