Evangelie: Lucas 17, 5-10
Thema: Geef ons meer geloof!

 

27e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
27e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
27e Zondag door het jaar C - Werkje
werkje

Het evangelie van deze zondag spreekt over geloof en vertrouwen. Laat dit aan de kinderen als volgt zien: iemand gaat in het midden staan. Achter hem/haar staat een volwassene. De volwassene zegt: Laat je maar naar achteren vallen. Wanneer het kind dat doet, vangt de volwassene hem/haar op. Het kind zal zich alleen naar achteren laten vallen wanneer het de volwassene ‘vertrouwt’. Zo is het ook met God, wanneer we Hem echt vertrouwen (m.a.w. echt in Hem geloven), dan zeggen we Hem in ons gebed wat ons dwarszit en wat onze verlangens zijn. Dan vertrouwen we erop dat Hij luistert en voor ons zorgt. Als we maar een klein geloof als een mosterdzaadje zouden hebben, zou er veel goeds kunnen gebeuren.

Om geloof te kunnen hebben, is het nodig jezelf te voeden bijv. door te bidden (met God te praten én naar Hem te luisteren), naar de H.Eucharistie te gaan om Hem te ontmoeten, anderen lief te hebben e.d. Daar gaat het knutselwerkje over: hoe jouw ‘geloofsboom’ kan groeien. Het is een groeiboom met idealen, net als een plant die water en voedsel nodig heeft om te groeien. Alles vanuit de liefde van Jezus voor ons en van ons voor Hem.

7 oktober is het feest van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. U zou in aansluiting op het evangelie de kinderen een rozenkrans kunnen laten zien en kort vertellen hoe je een rozenkrans kunt gebruiken om te bidden. De oktobermaand is de rozenkransmaand. Rozenkransen en een boekje Kinderen van God bidden met Maria zijn bij Samuel te koop

“Als jullie geloof zo groot zou zijn als een mosterdzaadje,
zouden jullie tegen die moerbeiboom zeggen:
Maak je met wortel en al los uit de grond en plant je in zee…”
(Lucas 17, 6)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.