Evangelie: Marcus 14, 12-16. 22-26
Thema: Jezus is het Levende Brood

 

Feest van het H. Sacrament - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Feest van het H. Sacrament - Doordenkertje
Doordenkertje
Feest van het H. Sacrament - Werkje
Werkje

Een speciale zondag om nog eens stil te staan bij het meest bijzondere en wonderbaarlijke sacrament dat Jezus ons gegeven heeft. Een msyterie waar we misschien aan voorbijlopen…

Vraag aan de kinderen wanneer we gevierd hebben dat Jezus met zijn apostelen het Laatste Avondmaal vierde (Witte Donderdag). Ieder jaar opnieuw vieren we dat in de Goede Week. Maar dan denken we ook meteen aan het lijden en sterven van Jezus. We staan minder uitgebreid stil bij het Gods Grootste Geschenk, de Heilige Eucharistie.

Daarom vieren we na de Paastijd nog eens het hoogfeest van het H.Sacrament. Om Jezus te bedanken dat Hij zichzelf steeds weer geeft aan ieder van ons in de Heilige Communie. We staan er wellicht niet altijd bij stil hoe bijzonder het is dat Jezus, de Zoon van God, zich vernedert om onder de gedaante van dat onaanzienlijke stukje brood bij ons te komen. Praat er met de kinderen over door dat dit een gave is die we steeds weer opnieuw, iedere zondag (of vaker) met open hart mogen ontvangen. Vraag ook welke kinderen dit jaar hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan. Hoe vond je dat? Fijn dat je nu weer terug bent want Jezus is er iedere zondag voor jou. Hij wil graag heel dichtbij jou komen in de H.Communie om jou zijn Liefde en Vrede te geven.

Laat ieder kind een klein dankgebedje maken om Jezus te bedanken dat Hij zichzelf geeft in de H.Communie.

Ik ben het levende brood dat uit de hemel is neergedaald.
Als iemand van dit brood eet, zal hij leven in eeuwigheid.
(Johannes 6, 51-52)

Kijk hier naar een Bijbelverskaart van de bovenstaande mooie tekst.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.