Evangelie: Lucas 16, 1-13 (of 10-13)
Thema: Wees betrouwbaar in alles

 

25e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
25e Zondag door het jaar - puzzel
Puzzel
25e Zondag door het jaar - Werkje
Werkje

Een mooi evangelie over het belangrijke thema van eerlijkheid. Indien u vooral met oudere kinderen werkt, kunt u ook het eerste deel met de kinderen samen lezen. Leg voordat de kinderen komen ergens een muntstukje, een mars en een rol snoep. Kijk wat de kinderen ermee doen wanneer ze binnenkomen. Gebruik dit als opstapje naar de boodschap van het evangelie over eerlijkheid/ betrouwbaarheid.

Bespreek ook met de kinderen of ze wel eens geld lenen van een ander. Hoe zorg je dan dat het bij die persoon terugkomt? Heb je zelf wel eens meegemaakt dat iemand geld of iets van je leende en het niet teruggaf? Hoe vond je dat? Is die persoon dan nog betrouwbaar?

Het spiegelverhaal bij onderstaande uitgebreide uitleg is hier erg goed bij te gebruiken  om te vertellen of voor te lezen bij de lezing van het evangelie.

Daag de kinderen uit deze week juist in kleine dingen te laten zien dat ze betrouwbaar zijn.

“Wie eerlijk is in het kleinste is ook eerlijk in het grote.
En wie oneerlijk is in het kleinste, is ook oneerlijk in het grote.”
(Lucas 16,10)

 

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.