Evangelie: Marcus 13, 24-32
Thema: Wat er ook gebeurt, Jezus is er altijd voor jou

 

33e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
33e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
33e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Vandaag is het een moeilijk evangelie en daarmee een uitdaging om het toch aan de kinderen te vertellen of samen door te lezen. Vraag eerst het volgende: wat denk je wanneer de blaadjes van de bomen gaan verkleuren en daarna gaan vallen? Dan weet je dat de herfst en de winter eraan komen. Stel je fietst buiten en de lucht begint ineens donkergrijs te worden en het begint hard te waaien. Wat denk je dan? Snel naar huis fietsen, anders zit ik midden in de regenbui.

Wanneer je goed om je heen kijkt, zie je tekenen en signalen waar je iets van kunt leren. Ooit zal er een einde komen aan onze wereld. De tekenen daarvan vertelt Jezus in het evangelie. Daar hoef je niet bang voor te zijn maar waakzaam. Jezus zegt ons vandaag om goed op te letten. Hemel en aarde zullen ooit voorbij gaan maar Jezus’ woorden blijven voor altijd bestaan. Bekijk na het vertellen van het evangelie met de kinderen de tekening. Wat zie je daar allemaal en wat zou daar de betekenis van zijn?

Geef de kinderen de hoopvolle boodschap mee: wat er ook aan nare dingen in je leven gebeuren, Jezus is er voor jou, altijd!

Behoed mij, God, tot U neem ik mijn toevlucht.
U zult mij de weg van het leven wijzen.
(Tussenzang Psalm 16)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.