Evangelie: Johannes 20, 1-9
Thema: Jezus leeft, ook nu nog voor jou!

 

Hoogfeest van Pasen jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Hoogfeest van Pasen jaar C - Doordenkertje
Doordenkertje

Werkje

Pasen, het grootste feest van het jaar! Wij geloven in een levende Heer, gestorven aan het kruis maar opgestaan op de derde dag. Dit belijden we ook in onze geloofsbelijdenis. Het is de kern van ons christelijke geloof.

Vraag de kinderen wie er al eieren gekleurd heeft of chocolade eieren gezocht en gegeten? Wat hebben eieren met Pasen te maken? Een ei is een symbool van nieuw leven, er kan een kuikentje uit komen. Pasen is hét grote feest van het nieuwe leven, Jezus zelf is het nieuwe leven. Hij is opgestaan uit de dood en kan daardoor allen die in Hem geloven het nieuwe leven geven.

Eergisteren vierden wij op Goede Vrijdag dat Jezus aan het kruis gestorven is om ons van onze zonden te verlossen. Ze hebben zijn Lichaam in een graf gelegd. Op de derde dag, ’s ochtends vroeg, gaat Maria Magdalena naar het graf om het Lichaam van Jezus te gaan balsemen. Maar wat gebeurt er dan?

Laten we luisteren naar het indrukwekkende verhaal dat Maria Magdalena zelf vertelt! We gaan een interview bij haar afnemen. (iemand verkleedt zich als Mara Magdalena, een andere persoon is interviewer) Stel bijvoorbeeld de volgende vragen: Maria, was je erbij toen Jezus aan het kruis stierf? Hoe was dat? Hoe voelde jij je toen zijn lichaam in een graf werd gelegd? Wat wilde je vandaag bij het graf komen doen? Schrok je toen de steen was weggerold? Wie ging je toen snel erbij halen? Waar is Jezus dan?

Laat eventueel als verwerking ieder kind een eigen paaskaarsje maken. Wijs dan ook op de nieuwe Paaskaars, symbool van Christus, die vannacht gewijd is tijdens de Paaswake en nu voorin de kerk staat tot Pinksteren.

Gebruik verschillende kleuren was om op een kleine witte  stompkaars een kruis te maken, het jaartal  en andere versiering zoals bloemetjes, een regenboog, een zon e.d.

Alleluia. De Heer is werkelijk verrezen.
Alleluia!
(Lucas 24, 34)

Kijk hier voor allerlei verschillende digitale afbeeldingen voor de Goede week en Pasen.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.