Evangelie: Lucas 18, 1-8
Thema: God luistert wél als je bidt!

 

29e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
29e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
29e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

Vraag de kinderen maar eens wie er wel eens bij een van de ouders blijft zeuren om een of andere gunst totdat de ouder erin toestemt (om van het gezeur af te zijn). Daar gaat dit evangelie eigenlijk over. De rechter uit de gelijkenis geeft toch maar gehoor aan de weduwe om van haar gezeur af te zijn. Jezus vertelt dit verhaal om ons uit te nodigen te blijven volharden in gebed. Hoeveel te meer zal God de Vader naar ons luisteren wanneer wij tot Hem blijven bidden. Hij houdt immers van ons en is met ons begaan.

Maar hebben wij wel genoeg geduld om te blijven bidden? Geven wij het soms niet te snel op? God luistert en geeft antwoord: op zijn tijd en op zijn wijze. Vertel eventueel het mooie verhaal uit de eerste lezing (Exodus 17, 8-13) er bij, hoe Aaron en Chur Mozes ondersteunen om in gebed zijn armen opgeheven te houden. Zolang Mozes zijn armen opgeheven hield, waren de Israëlieten aan de winnende hand. Zo kunnen ook wij elkaar ondersteunen in gebed, vooral om ons gebed vol te houden in moeilijke situaties.

“Mijn hulp zal komen van God de Heer,
die hemel en aarde gemaakt heeft.”
(Psalm 121, tussenzang)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.