Evangelie: Marcus 4, 26-34
Thema: Klein als een mosterdzaadje

 

 

 

dhjb11 vertelplaat
Vertel-/kleurplaat
11e zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Puzzel

Probeer verschillende soorten zaadjes te verzamelen en aan de kinderen te laten zien. Bespreek samen hoe daar iets uit kan groeien. Een mosterdzaadje is een piepklein zaadje wat je maar net kunt zien. En toch kan daar een grote boom uit groeien waar vogels zelfs hun nestjes in kunnen bouwen. Zo gaat het ook met het Rijk van God. Zijn grote liefde kunnen we doorgeven door kleine daden van liefde. God vraagt ons niet allerlei grootse dingen doen, maar juist de kleine, alledaagse dingen met grote liefde (zorg en aandacht). Vraag de kinderen hoe zij in hun dagelijks leven Gods Woord kunnen doorgeven in kleine daden van liefde: luisteren naar elkaar, elkaar helpen, niet kwaadspreken over een ander, een ander zeggen hoe goed zij/hij is (bevestigen), elkaar bedanken…

Het Rijk Gods lijkt op een mosterdzaadje.
Wanneer dat gezaaid wordt in de grond, is het wel het allerkleinste zaadje op aarde,
maar eenmaal gezaaid schiet het op en het wordt groter dan alle tuingewassen,
en het krijgt grote takken zodat de vogels in zijn schaduw kunnen nestelen.
(Marcus 4, 31-32)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.