Evangelie: Marcus 6, 7-13
Thema: Wat neem jij mee?

 

15e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
15e Zondag door het jaar B - Knutselwerkje
Knutsel
dhjb15 puzzel
Puzzel

In deze vakantietijd (voor sommigen is de vakantie al begonnen, voor anderen bijna) is het leuk eens uitgebreid met de kinderen te praten over je vakantiekoffer. Neem er desnoods eentje mee waar u wat spulletjes in doet die u altijd meeneemt. Wat vind je belangrijk om mee te nemen behalve je kleren? (je knuffel, dagboek, bijbel, boek…?) Hoe blijf je ook op vakantie aan Jezus denken?

Probeer de kinderen te stimuleren een (kinder)bijbel mee te nemen. Juist in de vakantie heb je tijd daarin te lezen. Bespreek dat je in het buitenland ook uitgenodigd bent om op zondag naar de kerk te gaan en door de week een kerk binnen te lopen om Jezus te begroeten. Jezus is overal in de katholieke kerken aanwezig in het Heilig Sacrament dat bewaard wordt in het Tabernakel (herkenbaar aan de altijd brandende Godslamp ernaast). Als je naar de Mis gaat, versta je wellicht niet alles maar het is in alle katholieke kerken grotendeels hetzelfde, dus je zult vast herkennen wanneer wat gebeurt.

Vandaag horen we hoe Jezus de twaalf apostelen bij zich roept. Wat zijn ook alweer de namen van de twaalf apostelen? (Simon Petrus, Jakobus, Johannes, Andreas, Filippus, Bartholomeus, Matteüs, Tomas, Jakobus, Taddeus, Simon de IJveraar en Judas Iskariot). Wie kan iets vertellen over één van deze apostelen?

Vandaag zendt Jezus hen twee aan twee uit. Luister maar wat zij mee mogen nemen en wat ze gaan doen.

In liefde heeft Hij ons voorbestemd
zijn kinderen te worden door Jezus Christus.

(Efeziers  1, 5)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.