Evangelie: Lucas 12,49-53
Thema: Vuur, vrede, verdeeldheid?

 

20e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
20e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje
20e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel

Een moeilijk evangelie deze zondag wat velen misschien liever zouden willen overslaan. Maar het wordt ons wereldwijd in de kerk  aangereikt en we mogen zoeken wat Gods Woord voor ons persoonlijk is. Vaak wordt Jezus neergezet als Iemand die alleen maar lief en aardig voor iedereen is. Natuurlijk is Jezus in de eerste plaats de God die Liefde is. Zijn Liefde is vurig. Vuur geeft licht en warmte maar zuivert ook uit. Soms spreekt Jezus ook ‘harde’ woorden die ons wakker kunnen schudden. Jezus volgen kan soms betekenen dat je keuzes in je leven maakt waar je omgeving niet blij mee is. Als bijv. iedereen naar die belangrijke sportwedstrijd op zondag gaat en jij kiest ervoor om naar de H.Mis te gaan, dan kan dat verdeeldheid geven.

De tweede lezing geeft het perspectief waarin we het evangelie kunnen begrijpen. Paulus zegt: “Laten wij ons aansluiten bij de menigte getuigen van het geloof …Ziet naar Jezus, de aanvoerder en voltooier van het geloof…”(zie verder Hebr.12, 1-4)

Vraag aan de kinderen of zij het moeilijk of makkelijk vinden om ervoor uit te komen dat ze gelovig zijn en naar de kerk gaan. Voor de meesten van hen zal het moeilijk zijn om dat aan hun vriendjes te vertellen. Ze zullen dus herkennen wat Jezus in het evangelie zegt. Bemoedig hen dat Jezus ons voorgaat en ons begijpt.

“Maak ons hart ontvankelijk, Heer,
opdat wij de woorden van uw Zoon mogen begrijpen.”
(Alleluia vers)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.