Evangelie: Lucas 21, 5-19
Thema: Wees niet bang, Jezus blijft altijd bij je!

 

33e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
33e Zondag door het jaar C - puzzel
Puzzel
33e Zondag door het jaar C - werkje
Werkje

Het einde van het kerkelijk jaar nadert en dan worden we sterk opgeroepen tot waakzaamheid.

Indien u een groep met wat oudere kinderen heeft, zou het goed zijn het evangelie samen rustig door te lezen en erover na te praten. Wat zegt ons dit evangelie? Jezus wil ons niet bang maken maar waarschuwen en bemoedigen dat Hij altijd bij ons zal blijven. Voor een groep jongere kinderen kunt u de boodschap uit het evangelie samenvattend vertellen. Bespreek tevoren met hen wat er nu allemaal aan nare dingen in de wereld gebeurt (tsunami, vulkaan uitbarsting, terroristische aanslag…). Wat hebben jullie op het nieuws gehoord en/of gezien? Maakt je dat wel eens bang?

Belangrijk is om de ogen niet te sluiten voor de ellende in de wereld maar je er ook niet door te laten ontmoedigen. Geef de kinderen de bemoediging mee dat Jezus altijd bij hen is en hen altijd zal helpen. Jezus laat ons nooit alleen, Hij verzekert ons in het evangelie: Geen haar op jullie hoofd zal verloren gaan. Door vol te houden zul je je leven winnen.

“Wanneer je hoort van oorlogen en onlusten, laat je dan niet uit het veld slaan…..
Door standvastig te zijn zul je je leven winnen.”
(Lucas 21, 9.19)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.