Evangelie: Lucas 6, 17. 20-26
Thema: Gelukkig zij die op de Heer vertrouwen

 


Vertel/kleurplaat

Puzzel

Werkje

De eerste lezing en de tussenpsalm zijn een mooie aanvulling op de betekenis van het evangelie. Bespreek met de kinderen wie zij het meest vertrouwen. Waarom is dat zo? De lezingen van vandaag nodigen ons uit om meer en meer op God te vertrouwen. Soms is het zo dat je een ander mens vertrouwt en dan gebeurt er iets waardoor je die ander niet meer kan vertrouwen. Wie heeft dat wel eens meegemaakt? Op God kun je altijd vertrouwen! Hij is de Bron van ons bestaan en gelukkig ben je wanneer je dat beseft; gelukkig ben je wanneer je je troost zoekt bij God en wanneer je je door zijn liefde laat vullen. Ieder van ons maakt moeilijke en verdrietige dingen in het leven mee. Maar Jezus prijst ons zalig (gelukkig) als we daarmee naar God gaan en ons door Hem laten helpen. Gelukkig ben je wanneer je beseft dat je afhankelijk bent van je Schepper.

Lees gewoon langzaam (een deel van) dit evangelie aan de kinderen voor en vraag hen welke zin of welk woord er voor hen uitspringt. God spreekt ook tot hen!

Gezegend is hij die op de Heer vertrouwt
en zich veilig weet bij Hem.”
(Jeremia 17,6)

 

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.