Evangelie: Lucas 3, 10-18
Thema: Delen maakt blij

 

2e Zondag van de Advent jaar C - Vertelplaat

Vertel/kleurplaat

Doordenkertje Johannes preekt - werkje

Werkje

extra kleurplaat

Deze zondag gaat de derde kaars aan, het licht van Jezus’ Geboorte komt heel dichtbij en daarom heet deze zondag, zondag Gaudete (=Verheugt u). Bespreek met de kinderen het volgende: wanneer je iets heel fijns hebt meegemaakt, praat je er dan liever wel of niet over? (bijvoorbeeld wanneer je een baby zusje hebt gekregen of je moeder is weer thuis uit het ziekenhuis…) Ik denk dat je het fijn vindt om groot nieuws, iets fijns aan anderen te vertellen. Dan deel je je blijdschap. Ook wanneer je iets wat je hebt (speelgoed, snoep) deelt met een ander, kan je dat blij maken. Wie kan daar een voorbeeld van geven?

Vandaag horen we in alle lezingen en gebeden in de kerk het woord “Verheug je” heel vaak terugkomen. We vieren bijna de Geboorte van Jezus, dat is een Blijde Boodschap die ons vreugde kan geven. De vorige week hebben we ook al Johannes de Doper ontmoet. Wie kan er nog iets over hem vertellen? Vandaag horen we in het evangelie hoe hij als voorbereiding op de komst van Jezus de mensen toespreekt. Hij vraagt hen met elkaar te delen en anderen niet uit te buiten. Hoe kun jij deze week iets delen met anderen? Met wie kun je de Blijde Boodschap van Jezus delen?

“Verheug je in de Heer te allen tijde.
Nog eens: verheug je.
Je vriendelijkheid moet bij alle mensen bekend zijn.
De Heer is nabij.”
(Filippenzen 4,4)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.