Evangelie: Lucas 15,1-32 (of 1-10)
Thema: Gods barmhartigheid voor het verlorene

 

24e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
24e Zondag door het jaar - Puzzel
Puzzel
24e Zondag door het jaar - Werkje
Werkje

Vraag de kinderen wat ze doen wanneer je iets kwijt bent. Ga je dan overal zoeken totdat je het vindt? Of denk je, nou ja, jammer dan! Wie van jullie is wel eens de weg kwijt geweest? Dat is vervelend omdat je dan misschien verdwaalt. Denk je dat je in het leven de weg kwijt kunt raken? In het evangelie vandaag horen we wat mensen doen wanneer iets kwijt is. Hoe blij ze kunnen zijn wanneer het weer terug is! Luister vooral goed naar het verhaal over de zoon die in zijn  leven de weg ‘kwijt’ is. Hij is van huis weggegaan maar wordt uiteindelijk ongelukkig. En hoe reageert de vader wanneer hij weer thuiskomt? Deze verhalen willen laten zien hoe blij God de Vader is wanneer ieder van ons weer bij Hem terug komt.

(lees bij voorkeur met de kinderen samen de lange versie met alle drie de verhalen omdat daarmee de boodschap van Gods vergeving en barmhartigheid sterker overkomt)

“Zo, zeg Ik jullie, zijn de engelen van God blij
over één zondaar die zich bekeert.”

(Lucas 15, 10)

 

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.