Evangelie: Marcus 1, 40-45
Thema: Jezus bevrijdt

 

6e Zondag door het jaar B - vertelplaat
Vertel/kleurplaat
6e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
6e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Vraag aan de kinderen wie nog iets weet over de evangelieverhalen van de afgelopen zondagen (dat Jezus iemand van de kwade geest bevrijdt en dat Jezus de schoonmoeder van Simon geneest). Vandaag zien we weer hoezeer Jezus begaan is met de lijdende mens. Wat zou jij doen als een ander jou om hulp vraagt en die ander heeft allemaal nare vlekken op zijn huid, zou je dan (durven) helpen? Er komt een melaatse naar Jezus en ‘Jezus steekt vol medelijden de hand uit en raakt hem aan…’ In die tijd was melaatsheid erg besmettelijk én naar om aan te zien en mocht je een melaatse niet aanraken. Jezus laat zien dat Hij de Heiland is, Hij die heil en genezing komt brengen.

Lees het evangelie in rollenspel en kijk dan samen met de kinderen naar de vertelplaat.
Wat wil de tekenaar ons allemaal uit het verhaal laten zien?

Het dansende poppetje laat zien hoe Jezus ons innerlijk kan bevrijden. Wanneer je je door Hem laat aanraken, word je vrij en dat maakt je gelukkig en blij.

“Diep ontroerd stak Jezus zijn hand uit en raakte hem aan.
‘Ik wil, word rein’, zei Hij”
Marcus 1, 41

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.