Evangelie: Johannes 6, 41-51
Thema: Jezus, brood voor je levensweg

 

19e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
19e Zondag door het jaar B - Knutselwerkje
Werkje
19e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel

De 17e zondag tot en met de 21e zondag lezen we steeds een stukje uit de Eucharistische rede van Jezus uit Johannes 6. Voor uw eigen voorbereiding is het verrijkend om eens het hele hoofdstuk achter elkaar door te lezen. Het is zo’n prachtige toespraak die op zo diepe manier de H.Eucharistie belicht.

Bespreek met de kinderen: Wie van jullie is al op vakantie geweest? Wat heb je allemaal meegenomen voor onderweg? Heb je ook brood meegenomen? Weten jullie dat brood over de hele wereld een heel belangrijk -en bijna onmisbaar- onderdeel van de dagelijkse voeding is. Een mens heeft voedsel ‘broodnodig’ om te kunnen leven. Wat gebeurt er wanneer je een aantal dagen niets eet? Dan verlies je je krachten en voel je je slap. Zo heb je voor je ziel (je hart) ook voedsel nodig om in de liefde te kunnen leven. Luister maar naar het evangelie dat ons vertelt wie dit voedsel voor ons leven is.

Jezus is het brood voor je levensweg, het levende brood dat uit de hemel is neergedaald om ons te sterken en eeuwig leven te geven. Wat een voorrecht, wat een genade dat we Hem iedere zondag (zelfs iedere dag) mogen ontvangen in de Heilige Communie! Jezus, Gods Zoon, geeft zichzelf aan ieder van ons onder de gedaante van dat onooglijk kleine stukje brood. Wat een wonder!

Jezus zegt:
Ik ben het levende brood dat uit de hemel is neergedaald.
Als iemand van dit brood eet,
zal hij leven in eeuwigheid.
(Johannes 6, 51)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.