Evangelie: Marcus 12, 41-44
Thema: Geven vanuit je hart

 

32e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
32e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
32e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Bespreek het volgende met de kinderen: stel je voor dat er nu een arm gezin langskomt waarvan het huis is afgebrand en die niets meer hebben. Ze vragen aan jullie om een kleine bijdrage om hen te helpen. Wat zou jij kunnen geven?

In de eerste lezing (1 Koningen 17, 10-16) staat het mooie verhaal van de profeet Elia die aan een arme weduwe te eten vraagt. Zij geeft hem zelfs het laatste restje wat ze eigenlijk voor haar zoon en zichzelf wilde bewaren. Toch geeft ze het aan de profeet. Daarna heeft zij op wonderlijke wijze iedere dag te eten voor haar zoon en voor zichzelf. Moeder Teresa zei wel eens: geef tot het pijn doet. In het evangelie ziet Jezus de weduwe die maar een paar kleine centjes in de offerkist doet. Vele anderen laten uitbundig hun geld rinkelen. Maar Jezus ziet naar het hart en ziet dat die arme vrouw geeft vanuit haar hart.

Vraag de kinderen hoe zij deze week kunnen geven vanuit hun hart.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.