Evangelie: Johannes 3, 14-21
Thema: Blijf de waarheid, Jezus, zoeken

 

4e Zondag van de Veertigdagentijd - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
4e Zondag van de Veertigdagentijd jaar B - Doordenkertje
Doordenkertje
4e Zondag van de Veertigdagentijd jaar B - Werkje
Werkje
 

 

Laat de kinderen een volwassen Bijbel zien. Bekijk samen hoe dik dat boek is en hoeveel bladzijdes erin staan. Wat zou nu het hart van de Bijbel zijn? Wat is de belangrijkste boodschap uit al die verhalen? In het evangelie van deze zondag staat de kerntekst van de hele bijbel. Het vers Johannes 3, 16: Zozeer heeft God de wereld liefgehad dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat al wie in Hem geloof eeuwig leven zal hebben. Vertel de kinderen hoe Jezus dit aan Nikodemus uitlegt. Jezus verwijst ook al naar zijn kruisdood door te zeggen: “de Mensenzoon moet omhoog worden geheven.” Het is een goede gewoonte van onze protestantse broeders om zo’n belangrijke tekst uit het hoofd te leren zodat je het altijd in je hart kunt bewaren.

Maak de tekst met grote letters op een aantal A-viertjes en leg het uit op de grond of gebruik het bovengenoemde uit-je-hoofd-leer spel. Lees het samen met de kinderen en haal dan vervolgens steeds een woord weg en kijk of ze het dan nog weten. Spelenderwijs prenten ze zo Gods woord in hun hart.

“Wie de waarheid doet, gaat wel naar het licht toe.
Zo blijkt uit zijn daden, dat zij in God zijn gedaan.”
(Johannes 3, 21)

Klik hier voor een powerpoint presentatie van het gesprek tussen Jezus en Nicodemus

Klik hier voor alle werkjes voor de Veertigdagentijd en een Bijbelverskaart van het bijbelvers van deze zondag.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.