Evangelie: Lucas 10, 25-37
Thema: Liefhebben in praktijk

 

15e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
15e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
15e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

Een mooi evangelie voor de vakantie periode om ons te helpen niet alleen aan onszelf te denken maar juist oog en hart te hebben voor onze medemensen.

Wanneer u in de ruimte samenkomt voor de kinderwoorddienst, kunt u eerst (opzettelijk) een stapel papieren of een bak stiften op de grond laten vallen. Bekijk dan wie van de kinderen toeschiet om u te helpen opruimen.

Voer dan een gesprek met de kinderen wat ‘elkaar liefhebben’ betekent. Liefhebben in praktijk betekent ook elkaar helpen wanneer dat nodig is. Vandaag horen we in het evangelie dat er een geleerde man naar Jezus toekomt met de vraag wat hij moet doen om in de hemel te komen. Dit is een vreemde vraag voor een wetgeleerde want hij kent immers alle geboden. Jezus vraagt hem ook wat er in de wet staat. Maar de geleerde blijft doorvragen: wie is dan mijn naaste?

Vertel de kinderen ook uitgebreid de inleiding in dit evangelie over het liefhebben van God en de naaste en dan pas het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Jezus draait de vraag eigenlijk om en vraagt na afloop aan de man wie nu de naaste van de gewonde is. Liefhebben in praktijk betekent: een naaste zijn voor onze medemensen.

“Je zult de Heer je God beminnen met geheel je hart,
en met geheel je ziel,
met al je krachten en geheel je verstand.
En je naaste gelijk jezelf.”
(Lucas 10, 27)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.