Evangelie: Marcus 1, 1-8
Thema: Maak je klaar voor de Heer!

 

2e Zondag van de Advent jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
2e Zondag van de Advent jaar B - Doordenkertje
Doordenkertje
Werkje Maak de weg klaar voor de Heer
Werkje

Vraag de kinderen eerst wie wel eens gehoord heeft van de profeet Jesaja. Jesaja is een van de grootste profeten uit het Oude Testament. Hij leefde 800 jaar vóór Christus en voorspelde toen al dat er ooit Iemand zou komen om ons te verlossen (zie ook de 1e lezing).

Vertel de kinderen het evangelie en kijk dan samen naar de tekening. Wat herken je daar allemaal in? Wat zou Johannes bedoelen wanneer hij zegt: “Na mij komt die sterker is dan ik, en ik ben niet waardig mij te bukken en de riem van zijn sandalen los te maken.” Over wie heeft Johannes het eigenlijk?
Jesaja en Johannes de Doper roepen ons op om de weg te bereiden voor de komst van Jezus. Hoe kun jij je klaarmaken voor de Heer? Vertel jij wel eens aan een van je vrienden dat je naar de kerk gaat en in Jezus gelooft? Dat mag je wel doen, zo bereid je de weg van de Heer en help je hen.

“Bereidt de weg van de Heer,
maakt zijn paden recht:
en heel de mensheid zal Gods redding zien.”
(Lucas 3, 4.6)

Kijk hier verder onder Advent- en Kersttijd voor tips voor het zelf maken van een adventskrans, een zegengebed voor de adventskrans, uitleg, speciale liederen etc. Veel om in je gezin te gebruiken!

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.