Evangelie: Johannes 21, 1-19
Thema: Jezus, de Levende, herkennen

 

Derde zondag van Pasen jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
3e Zondag van Pasen jaar C - Doordenkertje
Doordenkertje
3e Zondag van Pasen jaar C - Knutselwerkje
Knutselwerkje

Deze derde zondag van Pasen horen we nog een verrijzenis verhaal, nu uit het Johannes evangelie. De apostelen zijn weer terug naar Galilea gegaan om te vissen. Jezus verschijnt aan hen bij het meer maar ze herkennen Hem niet meteen.

Soms herken je iemand niet meteen, als je zelf ergens druk mee bent of als er bij de ander iets veranderd is. Stel je eens voor dat een van je vrienden zijn haar anders heeft en terug is van vakantie, dan kan het zijn dat je hem niet meteen herkent. Of soms gebeurt het dat je bijv. je juf van school in een heel andere omgeving tegenkomt en dat je dan even moet nadenken voordat je haar herkent. Wie heeft dat wel eens meegemaakt?

Een aantal apostelen van Jezus zijn na zijn kruisdood weer terug gegaan naar hun beroep als visser. Ze zijn teleurgesteld dat hun vriend Jezus dood is. Daarom gaan ze maar weer vissen. Ze vangen helemaal niets. Dan staat er Iemand aan het strand die ze niet meteen herkennen…De verrezen Jezus ziet er anders uit dan ze gewend zijn. Pas na de overvloedige visvangst begint het hen te dagen dat het de Heer zelf is. Jezus ontbijt met hen en laat daarmee zien dat Hij niet zomaar een geest is.

Ook wij herkennen Jezus niet altijd wanneer wij druk met onszelf bezig zijn of vol van iets of iemand anders zijn. Toch is de verrezen Jezus in ons midden aanwezig: in zijn Woord, wanneer we samen bidden en speciaal in de Heilige Eucharistie.

“Dit nu was de derde keer dat Jezus aan de leerlingen verscheen
sinds Hij uit de doden was opgestaan.”

(Johannes 21, 19)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.