Evangelie: Johannes 20, 19-23
Thema: Vuur van Gods liefde, kom!

 


Vertel/kleurplaat
Hoogfeest van Pinksteren jaar A - Werkje
Werkje

Doordenkertje

Vandaag sluiten we op de vijftigste dag na Pasen, de paastijd af met het Pinksterfeest. Bij het kruisteken zeggen we In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. De heilige Geest is de Helper die Jezus na zijn Hemelvaart gezonden heeft om zijn leerlingen te helpen. Ook wij mogen om de hulp en kracht van die Heilige Geest bidden. In het evangelie van deze zondag vinden we het verhaal van een van de verschijningen van Jezus na zijn verrijzenis uit de dood. Jezus blaast over de apostelen en zegt: Ontvangt de heilige Geest…

In de eerste lezing uit de Handelingen van de apostelen (Handelingen 2, 1-11) vinden we het verhaal van het Pinksterfeest. De apostelen en de vrouwen (ook Maria) zijn sinds de Hemelvaart van Jezus in de bovenzaal om samen te bidden. Dan ontvangen zij plotseling de kracht van de heilige Geest die zich openbaart door een hevige wind en tongen van vuur. Eindelijk durven zij naar buiten te gaan om Jezus te gaan verkondigen. Na die eerste krachtige verkondiging van Petrus zijn velen zo diep geraakt dat die dag 3000 mensen zich laten dopen (!) Laten wij ons ook openstellen voor deze kracht van de heilige Geest om in alle vrijmoedigheid de Blijde Boodschap van Jezus Christus uit te dragen.

“Plotseling kwam uit de hemel een gedruis
alsof er een hevige wind opstak
daar waar zij gezeten waren:
en zij werden vervuld van de Heilige Geest
en spraken van Gods grote daden.”
(Handelingen 2, 2.4)

Kijk hier voor (digitale) vertelplaten

Op de Tweede Pinksterdag vieren we het feest van Maria, moeder van de Kerk. Klik hier voor een mooie kleurplaat van Maria die haar kinderen onder haar mantel neemt.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.