Evangelie: Marcus 1, 7-11
Thema: Geliefd kind van de Vader, dat ben jij!

 

Feest Doop van de Heer jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Doop van de Heer jaar B - Doordenkertje
Doordenkertje
Werkje - Doop van de Heer
Werkje

Met het feest van de Doop van de Heer wordt in de liturgie de kersttijd afgesloten. Daarna begint de gewone tijd door het jaar. Bij de Doop van Jezus klinkt de stem van God de Vader die zegt: Dit is mijn Zoon, mijn veelgeliefde, in wie Ik welbehagen heb.” Ook ziet Johannes de Doper de Geest van God als een duif op Jezus neerdalen. Hier zien we iets van het mysterie van de H.Drie-eenheid: Vader, Zoon en H.Geest. Wanneer wij zelf gedoopt worden, gebeurt dat ook in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. En telkens wanneer wij een kruisteken maken, zeggen wij: in de Naam van de Vader, de Zoon en de H. Geest.

Leg deze verbanden aan de kinderen uit en help hen een eerbiedig kruisteken te maken. Vertel hen dat God de Vader ook tegen ieder van hen persoonlijk zegt: Jij bent mijn geliefd kind, een parel in Gods Hand. Zing eventueel samen het liedje van Elly en Rikkert: Weet je dat de Vader je kent, weet je dat je van waarde bent, weet je dat je een parel bent, een parel in Gods Hand.

“Ik heb u gedoopt met water,
maar Hij zal u dopen met de heilige Geest.”

(Marcus 1, 8)

Kijk hier voor een Bijbelverskaart met bovenstaande tekst.

Kijk hier voor meer informatie over de noodzaak van het doopsel voor het heil van iedere mens (CKK nr.1257)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.