Evangelie: Lucas 1, 26-38
Thema: Maria zegt JA, en jij?

 

Vertelplaat Maria Boodschap kleurplaat 'totaal JA'Kleurplaat ‘totaal JA” Maria Boodschap (B) kleurplaatKleurplaat (B) Knutselwerkje

LET OP: IN 2024 WORDT DIT FEEST IVM DE GOEDE WEEK VERPLAATST NAAR DE MAANDAG NA HET PAASOCTFAAF, TE WETEN MAANDAG 8 APRIL.

Een prachtig evangelie om aan de kinderen te vertellen of samen -in rollenspel- door te lezen. Google daarbij een mooie illustratie van de boodschap van de engel aan Maria. Dit is door kunstenaars op allerlei wijzen uitgebeeld. Blijf dicht bij de oorspronkelijke tekst zodat de kinderen de woorden uit het Wees Gegroet kunnen herkennen.

Vraag hen na je vertelling welke woorden uit het evangelie zij herkennen. Wanneer bidden we die woorden? (in het Wees Gegroet)
Maria zegt tegen de engel: Laat mij gebeuren wat God wil. Zo opent Maria haar hart en haar leven om Jezus te ontvangen. Wil jij ook Ja zeggen tegen het plan dat God met jouw leven heeft?

Nu zei Maria:
“Zie de dienstmaagd des Heren;
mij geschiede naar uw woord.”
En de engel ging van haar heen.
(Lucas 2, 38)

 

Vind je bovenstaande kleurplaten mooi?
De illustratrice is Leatitia Zink. In het abonnement liturgisch jaar A en jaar B is er voor elke zondag een kleurplaat van haar beschikbaar.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.