Evangelie: Lucas 2, 1-14
Thema: Jezus, het licht in de nacht

 

Kerstmis vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Kerstmis - Doordenkertje
Doordenkertje
Werkje
Werkje

Vraag de kinderen of ze weten wat de betekenis van hun voornaam is. Waarom hebben je ouders jou (bijv.) David genoemd? Een naam zegt iets over de persoon. Jezus heeft verschillende namen in de Bijbel. Luister maar naar het mooie evangelie van deze dag en de gebeden in de kerk. Welke andere namen voor Jezus heb je gehoord? (Redder, Christus, de Heer, Vredevorst, Zoon van God, Emmanuel, het Licht…) Wat vertellen al deze verschillende namen over Jezus? Jezus is wel op een eenvoudige plaats geboren maar zijn geboorte wordt bekend gemaakt door engelen die door God zijn gezonden.  Jezus is niet alleen een lief klein kindje maar Hij wil er zijn voor ieder mens persoonlijk, ook voor jou. Is Jezus vandaag wel welkom bij jou? Welke speciale naam zou jij aan Jezus willen geven?

In onze wereld zien we veel duisternis om ons heen (oorlog, moord, kinderen die gepest worden, armoede…) Jezus, de Zoon van God,  is één van ons (mensen) geworden om dichter bij ons te kunnen zijn en voor ons een licht in de nacht te zijn. Hij wil ons de weg naar heil en genezing laten zien. Hij gaat ons voor en helpt ons.

Voor uw eigen voorbereiding is het erg mooi om ook de eerste lezing te lezen uit de profeet Jesaja (Jes. 9, 1-3. 5-6).

“Het volk dat in het donker wandelt,
ziet dan een groot licht…
Want een Kind is ons geboren,
een Zoon werd ons geschonken..
men noemt Hem: Wonderbare Raadsman…
Vredevorst.”

Kijk hier voor allerlei verschillende kerstwerkjes.

Komende week:

Op tweede kerstdag, 26 december, herdenken we meteen de eerste martelaar, de H.Stefanus, die zijn leven gaf voor Christus.

Op 27 december herdenken we de H.Johannes, de geliefde apostel en evangelist.

Op 28 december herdenken we alle onschuldige kinderen die in Bethlehem door koning Herodes zijn vermoord toen hij op zoek was naar Jezus.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.