Evangelie: Lucas 1, 39-56
Thema: Maria ten hemel opgenomen

Kunstafbeelding
Kleurplaat
Doordenkertje

Op deze feestdag vieren we dat Maria, als eerste verloste mens, door haar Zoon Jezus ten hemel is opgenomen. Zij kon niet in de dood blijven maar werd meteen met lichaam en ziel door de Heer opgenomen. Zij is onze hoop want ook wij mogen op een dag met lichaam en ziel opgenomen worden in de Eeuwige Liefde van de Vader.

De prefatie van deze dag legt het als volgt uit: “Want op deze dag is de Maagd, de Moeder van God ten hemel opgenomen. Zij is het begin, het beeld van de Kerk der voleinding. Zij houdt de hoop in ons levend en is een troost voor uw volk onderweg. Terecht hebt Gij haar het bederf van de dood niet laten zien, omdat zij op wonderbare wijze de Moeder is geworden van uw Zoon, de Gever van alle leven.”

Steek vandaag met de kinderen een kaarsje op bij Maria en vraag haar je dichter bij haar geliefde Zoon te brengen.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.