Evangelie: Lucas 11, 5-13
Thema: Carlo Acutis

 

Kleurplaat Aanbidding
Foto Carlo Acutis
Kleurplaat met hond Kleurplaat

 

“Tot u zeg Ik hetzelfde: Vraagt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en er zal worden opengedaan.
Want al wie vraagt, verkrijgt; wie zoekt, vindt; en voor wie klopt, wordt opengedaan.” (Lucas 11,9)

Carlo Acutis is geboren op 3 mei 1991 in Londen, Verenigd Koninkrijk, maar verhuist op jonge leeftijd naar Milaan, Italië, waar hij opgroeit. Op zeer jonge leeftijd toont hij al een diepe liefde en devotie voor het katholieke geloof. Zijn moeder zegt later dat hij haar geloof heeft verdiept.

​Een van zijn meest opvallende acties is dat hij op 11-jarige leeftijd begint met een website ontwikkelen die Eucharistische wonderen uit de hele wereld catalogiseert. Deze website, die honderden wonderen heeft gedocumenteerd, werd een bron van inspiratie voor veel mensen over de hele wereld. Een bekende uitspraak van hem is dan ook: “De Heilige Eucharistie is mijn snelweg naar de hemel”.

​Carlo staat ook bekend om zijn vriendelijkheid en vrijgevigheid, in het bijzonder aan de daklozen. Hij komt altijd op voor de minderbedeelden, ook op school mengt hij zich in discussies over geloof en abortus. Het valt hem op dat uiterlijke schoonheid zo belangrijk is voor velen, maar dat niemand zich bezighoudt met de schoonheid van hun ziel.

​In 2006 wordt bij Carlo leukemie vastgesteld. Ondanks zijn ziekte blijft hij zijn geloof belijden en anderen inspireren. Hij overlijdt op 12 oktober van hetzelfde jaar op 15-jarige leeftijd.

Carlo is op 10 oktober 2020 door Paus Franciscus zalig verklaard. Dit maakt hem een van de meest recent zalig verklaarde personen binnen de katholieke kerk. Hij staat bekend als de ‘patroonheilige van het internet’ alsook de ‘cyberapostel’.

Vooral voor tieners kan deze Zalige inspirerend zijn. Hij komt op voor het geloof en helpt de armen. Misschien is het mooi om de al wat oudere kinderen te vertellen over Carlo Acutis en over wat hij (heeft) betekend voor de mensen om hem heen. De website die hij heeft gemaakt kan ook laten zien worden via deze link. Ze kunnen erop kijken en lezen over de verschillende Eucharistische wonderen. Hoe mooi dat Carlo Acutis dit kan doorgeven, ook aan onze kinderen.

God, dank u wel voor het voorbeeld dat U in Carlo Acutis aan ons geeft. Help ons, en vooral de tieners en jongeren, dat op zijn voorspraak, ze dichter mogen komen bij U en heilig mogen worden.

Kijk hier een (Engelstalige) film over Carlo Acutis zijn leven van EWTN

Kijk hier een kort (Engelstalig) animatiefilmpje over zijn leven van CYMFed

De kleurplaten zijn verkregen via stichting Acutis.

Klik hier voor een boek over zijn leven in onze webwinkel!

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.