Evangelie: Matteus 5, 1-12a
Thema: De kanjers van ons geloof

 


Vertel/kleurplaat
Hoogfeest van Allerheiligen - Puzzel
Puzzel
Hoogfeest van Allerheiligen - Werkje
Werkje
Hoogfeest van Allerheiligen - Doordenkertje
Doordenkertje

Op deze zondag vieren we het Hoogfeest van Allerheiligen. Als je de gemeenschap van alle gelovigen over de hele wereld en sinds alle tijden ziet als een mozaïek, dan zie je een prachtig kleurrijk geheel. Ieder steentje is belangrijk en uniek en draagt bij aan het geheel. Iedere persoon die van Jezus houdt, straalt zijn Licht uit en hoort bij de gemeenschap van heiligen. Het woord ‘heilig’ betekent: apart gezet, toegewijd aan God. Allen die ons zijn voorgegaan in geloof, zijn nu bij God in de hemel en kunnen daar voor ons bidden. Wanneer wij bidden, zijn we met hen verbonden en ook met alle gelovigen over de hele wereld.

Het zou mooi zijn wanneer je met de kinderen over een aantal bekende heiligen kunt spreken. Misschien heb je een paar plaatjes (prentjes) die je kunt laten zien. Vraag wie er iets kan vertellen over de heilige die op het plaatje staat. Komende week vieren we (7 november) de Heilige Willibrord, de verkondiger van ons geloof en patroon van de Nederlandse kerkprovincie. Hier is een knutselwerkje over hem.
Op 11 november vieren we Sint Maarten, een mooi verhaal om aan de kinderen te vertellen.

De mensen die heilig verklaard zijn door de Kerk, zijn de kanjers van ons geloof. Zij kunnen ons bemoedigen en inspireren. Daarnaast zijn er ook heel veel heilige mensen die hun leven in toewijding aan God en in verborgen bescheidenheid hebben geleefd. De Zaligsprekingen uit het Evangelie zijn van toepassing op al deze heiligen.

“In die witte gewaden,
dat zijn degenen die komen uit de grote verdrukking,
die hun gewaden hebben wit gewassen
in het bloed van het Lam.”
(Apocalyps 7, 14)

Hierbij een Bijbelverskaart bij de mooie tekst van de tweede lezing, we zijn kinderen van God!

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.