De Advent is een mooie periode om kinderen wekelijks uit te nodigen voor de kinderwoorddienst. Zo kun je hen helpen in de voorbereiding op weg naar de Geboorte van Jezus. Zet een Adventskrans neer en bevestig bij elke kaars het thema van die zondag, zo verbind je de adventstijd. Of je maakt een klein kleurboekje van de kleurplaten die je tijdens de kinderwoorddienst door de kinderen laat kleuren en geeft dat pas mee op de 4e zondag. Bij komende zondagen staat steeds een bijpassend knutselwerkje en puzzel. Via het abonnement voor liturgisch jaar A, B of C  krijg je voor elke zondag van het jaar de beschikking over nieuwe kleurplaten en kun je meer achtergrondinformatie en suggesties vinden. De informatie van het abonnement geeft in één overzicht alle mogelijkheden van die zondag (incl. verwijzingen naar knutselwerkjes, liedjes, etc.). Ga hier naar alle adventsknutselwerkjes en naar de webwinkel voor adventskalenders die te koop zijn.

Gebedssterren (jaar A)

Deze gebedssterren kun je kinderen zelf laten uitknippen of uitdelen bij de kinderwoorddienst. Voor elke zondag van Advent is er een ster met een toepasselijk gebedje erop. Kinderen kunnen de gebedsster thuis ophangen en bidden.

Adventskaars (jaar B)

Deze Adventskaars (versie in kleur en versie om nog in te kleuren) kun je printen en elke zondag een deel van de kaars (met de bijbeltekst van die zondag erop) meegeven aan de kinderen.

Adventskaars (al ingekleurd)
Adventskaars (inkleuren)