De Advent is een mooie periode om kinderen wekelijks uit te nodigen voor de kinderwoorddienst. Zo kun je hen helpen in de voorbereiding op weg naar de Geboorte van Jezus. Bij de extra informatie beschikbaar via het abonnement liturgisch jaar C staan  nieuwe kleurplaten en suggesties uit het boek  ‘Met kinderen het woord vieren’ om de vier adventszondagen met elkaar te verbinden. Het kan al eenvoudigweg door een Adventskrans neer te zetten en bij elke kaars het thema van die zondag te bevestigen. Of je maakt een klein kleurboekje van de nieuwe kleurplaten die je tijdens de kinderwoorddienst door de kinderen laat kleuren en geeft dat pas mee op de 4e zondag. Bij komende zondagen staan steeds bijpassende knutselwerkjes en puzzels. Kijk ook bij de adventswerkjes voor alternatieve knutselwerkjes en in de webwinkel voor adventskalenders die te koop zijn.

 

Gebedssterren (jaar A)

Deze gebedssterren kun je kinderen zelf laten uitknippen of uitdelen bij de kinderwoorddienst. Voor elke zondag van Advent is er een ster met een toepasselijk gebedje erop. Kinderen kunnen de gebedsster thuis ophangen en bidden.

Adventskaars (jaar B)

Deze Adventskaars (versie in kleur en versie om nog in te kleuren) kun je printen en elke zondag een deel van de kaars (met de bijbeltekst van die zondag erop) meegeven aan de kinderen.

Adventskaars (al ingekleurd)
Adventskaars (inkleuren)