Luisteren, zien en doen

Met de vertelplaat kun je iets laten zien bij je vertelling. Het werkje is meestal vooral geschikt voor de jongere kinderen (kleuren, knippen en plakken). Het Doordenkertje of de puzzel is vooral geschikt voor de kinderen vanaf 8/9 jaar.

Kinderen kleuren graag op A5-formaat is de ervaring. Het is mogelijk om de kleurplaat (als ook de andere documenten) op A5 te printen. Dit doe je door bij de printopdracht van je printer te kiezen voor “2 pagina’s per vel”. Vaak is dit te vinden onder een knopje “meerdere” of “vergroten/verkleinen”.

Abonnementen voor extra informatie en kleurplaat bij elke zondag

Voor elk liturgisch jaar is er een abonnement af te sluiten dat je toegang geeft tot extra digitale bestanden per zondag. Het is een inhoudelijk geheel herziene versie van de ‘Handboeken Met kinderen het woord vieren’ die eerder als boek beschikbaar waren.

Je vindt er de evangelietekst en een uitgebreide uitleg van het evangelie van de zondag, suggesties voor bijpassende liederen en verwerkingsmogelijkheden. En per zondag een extra kleurplaat, passend bij de evangelielezing.

Je kunt de abonnementen hier afsluiten:
Liturgisch jaar A (abonnement)
Liturgisch jaar B (abonnement)
Liturgisch jaar C (abonnement)

Liturgische jaren

Er zijn in de katholieke Kerk drie liturgische jaren waarbij we alle vier de evangeliën op de zondagen doorlezen. In het A jaar lezen we vooral uit het evangelie van Matteüs,   in het B jaar vooral het evangelie van Marcus en delen van Johannes en in het C jaar vooral uit het evangelie van Lucas. In alle drie de jaren zijn er zondagen waarop we uit het evangelie van Johannes lezen.

Het liturgisch of kerkelijk jaar begint met de eerste zondag van de Advent en eindigt met het Hoogfeest van Christus Koning.

Jaar A: overzicht data zondagsevangeliën in het liturgisch jaar A (nov. 2022 – nov. 2023).

Terugzoeken naar eerdere zondagen

Op de pagina “komende zondagen” verdwijnen de zondagen uit beeld die al geweest zijn.
Het is mogelijk alle zondagen van het jaar terug te zoeken door te zoeken op de datum van de zondag die je nodig hebt.

Ook alle extra digitale bestanden die beschikbaar zijn als je een abonnement hebt afgesloten, zijn op die manier terug te vinden, zodat je alles van het hele liturgische jaar compleet hebt.