Luisteren, zien en doen

Met de vertelplaat kun je iets laten zien bij je vertelling. Het werkje is meestal vooral geschikt voor de jongere kinderen (kleuren, knippen en plakken). Het Doordenkertje of de puzzel is vooral geschikt voor de kinderen vanaf 8/9 jaar.

Kinderen kleuren graag op A5-formaat is de ervaring. Het is mogelijk om de kleurplaat (als ook de andere documenten) op A5 te printen. Dit doe je door bij de printopdracht van je printer te kiezen voor “2 pagina’s per vel”. Vaak is dit te vinden onder een knopje “meerdere” of “vergroten/verkleinen”.

Handboek bij de zondagen

In de handboeken voor de kinderwoorddienst Met kinderen het Woord vieren vindt u de tekst en een uitgebreide uitleg van het evangelie van de zondag. Daarin staan ook suggesties voor bijpassende liederen en verwerkingsmogelijkheden.

Je kunt voor het jaar A een abonnement afsluiten. Hiermee krijg je toegang tot de geheel herziene versie van het boek in digitale vorm. Als extraatje bij het abonnement is er elke zondag een mooie kleurplaat van Leatitia Zink (vertaald vanuit het Frans naar het Nederlands). Het abonnement kun je hier inzien en afsluiten.

Liturgische jaren

Er zijn in de katholieke Kerk drie liturgische jaren waarbij we alle vier de evangeliën op de zondagen doorlezen. In het A jaar lezen we vooral uit het evangelie van Matteüs,   in het B jaar vooral het evangelie van Marcus en delen van Johannes en in het C jaar vooral uit het evangelie van Lucas. In alle drie de jaren zijn er zondagen waarop we uit het evangelie van Johannes lezen.

Het liturgisch of kerkelijk jaar begint met de eerste zondag van de Advent en eindigt met het Hoogfeest van Christus Koning.

DATA ZONDAGSEVANGELIEN IN HET LITURGISCHE JAAR A   (nov 2019 – nov 2020)
Jaar B: Data zondagsevangelien in het liturgisch jaar B (november 2020 – november 2021)
Jaar B: Uitgebreid (engelstalig) overzicht van Feesten en Gedachtenissen (2020-2021)

Terugzoeken naar eerdere zondagen

Op de pagina “komende zondagen” verdwijnen de zondagen uit beeld die al geweest zijn.
Het is mogelijk alle zondagen van het jaar terug te zoeken door te zoeken op de datum van de zondag die je nodig hebt.

Ook alle digitale extra bestanden van het jaar A, die beschikbaar zijn als je een abonnement hebt afgesloten, zijn op die manier terug te vinden, zodat je alles van het hele liturgische jaar compleet hebt.