Gezinscatechese in de parochie

Gezinnen van nu hebben vaak drukke programma’s met werkende ouders en kinderen die naast school ook nog allerlei clubjes hebben. Wanneer je als parochie catechese voor het hele gezin wilt aanbieden, is het een goed idee om dat te verbinden met de zondagse Eucharistieviering. Dat stimuleert gezinnen om Christus in de liturgie te vieren en ontvangen en om bij de catechese Hem ook beter te leren kennen. Bied vóór of na de viering catechese aan (45 tot 60 minuten) aan de ouders en de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Zorg dat er ook een gezellig moment bij is waar men elkaar kan ontmoeten onder het genot van koffie en/of broodjes. Dat bouwt de onderlinge verbondenheid op.

Samuel Advies is bezig geloofstrajecten te ontwikkelen speciaal voor de catechese op familiezondagen. Het eerste geloofstraject dat nu online beschikbaar is, is ‘Wie is Jezus.’

“De ouders hebben als taak hun kinderen te leren bidden en hen te helpen hun roeping als kinderen van God te ontdekken. De parochie is de eucharistische gemeenschap en het hart van het liturgisch leven voor de christelijke gezinnen; het is een bevoorrechte plaats voor de catechese van kinderen en ouders.” (KKK2226)