Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Gods Grootste Geschenk 10 - Een blijvend geschenk

10 - Een blijvend geschenk

Jezus wil bij je blijven

Hierbij weer Bijbelteksten als ondersteuning van uw vertelling.

Als verwerking kunt u iets maken wat als versiering in de kerk komt bij het Communiefeest. Bijvoorbeeld ieder kind een eigen schilderijtje laten schilderen. Bij een winkel zoals Action kun je witte schilderijtjes van 15x15cm kopen die hiervoor geschikt zijn.

Bijbelteksten
Bijbelteksten

 

Werkje

Werkje Emmausgangers
Werkje
Emmausgangers
Werkje - Woordzoeker
Werkje
Woordzoeker

Ouderkwartier

Nodig de ouders uit een kwartier eerder te komen bij het ophalen van de kinderen. Neem hen dan even apart en vertel in het kort wat u met de kinderen hebt gedaan en wat de belangrijkste boodschap van deze bijeenkomst is dat Jezus altijd bij ons wil blijven, in het bijzonder in de heilige Eucharistie.

Leg nog even uit dat overgebleven heilige Hosties in het tabernakel worden bewaard. Daar is altijd een kaars aan, de godslamp, die ons zegt: de Heer is er en Hij wacht op je. Wanneer je ergens een katholieke kerk binnenloopt, zoek je waar de godslamp en het tabernakel zijn en kniel je even neer om Jezus te begroeten die daar aanwezig is.

Wellicht is het ook zinvol om niet alleen aan de kinderen maar ook aan de ouders uit te leggen (en voor te doen) hoe je eerbiedig de heilige Communie kunt ontvangen (op de hand of op de tong).