Evangelie: Matteus 2, 1-12
Thema: Een ster wijst de weg

 

Driekoningen jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Driekoningen jaar A - Werkje
Werkje
Driekoningen jaar a - Doordenkertje
Doordenkertje

Terwijl op veel plaatsen de kerstbomen en kerstversiering alweer opgeruimd worden, zijn we in de liturgie nog volop in de kersttijd. De kerk viert het feest van het bezoek van de Wijzen als een feest van de Openbaring van Jezus aan alle niet-joden. Jezus, God met ons, is gekomen voor alle mensen. Hij wil alle mensen een nieuw leven geven van innerlijke vrede en geluk. De wijzen vinden hun weg naar Jezus dankzij de ster.

Ook wij ontvangen van God mensen die voor ons als een ster zijn die het Goddelijk Licht weerkaatst en de weg naar Hem wijst. Bespreek met de kinderen wie voor hen als een ster is. Wie is voor jou een voorbeeld, een getuigenis van Gods Aanwezigheid? Hoe kun jij zelf een ster zijn die Jezus’ Licht aan anderen doorgeeft?

“Op het zien van de ster werden zij vervuld van overgrote vreugde.
Zij gingen het huis binnen, zagen er het Kind met zijn moeder Maria
en op hun knieën neervallend betuigden zij Het hun hulde.”
(Matteüs 2, 10-11)

Kijk hier voor meer kerstwerkjes

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.