Evangelie: Matteus 21, 28-32
Thema: Is jouw ja echt JA?

 

26e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
26e Zondag door het jaar A - puzzel
Puzzel
26e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

 

Een mooi evangelie om stil te staan bij wat we elkaar toezeggen of beloven: is ons ja echt JA? Bespreek met de kinderen voor het vertellen van het verhaal: Misschien heeft je vader of moeder je vanmorgen gevraagd om je haren te kammen of je tanden te poetsen? Wat heb je gezegd en wat heb je gedaan? Wie van jullie zegt wel eens JA maar doet het dan toch niet? Geef eens een voorbeeld?

Daar gaat het evangelie vandaag over. Jezus nodigt ons uit de wil van de Vader te doen, niet alleen met woorden maar ook met daden. Welke zoon uit het evangelie doet eigenlijk de wil van zijn vader?
God heeft alle kinderen lief, wat is jouw antwoord daarop? Wil jij God liefhebben en leven volgens zijn wil? Neem je wel eens de tijd om naar Hem te luisteren?

Onze liefde voor God kunnen we laten zien door anderen te helpen en ook door dagelijks even stil te worden om God tot ons hart te laten spreken en in zijn Woord (de Bijbel) te lezen. Dan kunnen we onderscheiden wat zijn wil is en Hem volgen.

“Mijn schapen luisteren naar mijn stem,
zegt de Heer,
en Ik ken ze
en zij volgen Mij.”
(Johannes 10,27)

Kijk hier naar een Bijbelverskaart over de tweede lezing met de oproep oog te hebben voor je naasten.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.